Bank bonussen

Ik word wel suf van die bankiers. Die kerels (meestal mannen) verdienen vaak een miljoen per jaar. Bedenk even dat dat neerkomt op €. 83.000,- per maand! Doe mij een paar van die jaren. Ik geloof dat ik dan na een paar jaar er wel mee kap. Daarna zou ik dan weer leuke dingen gaan doen.
Wat denk je dat die kerels doen? Jawel, we doen er nog een bonus bij van zeg even een tonnetje. Ook weer omgerekend €. 8.333,- per maand. Is het meer dan nooit vol zou je denken? De gretigheid om steeds meer te verdienen wordt alleen maar groter. Pure verslavende hebzucht naar mijn mening. Het heeft niets meer te maken met de klanten die ze bedienen.
Wat bezielt die mensen om te denken dat zij rechten op dit soort grote bedragen. Zijn zij werkelijk 20 keer zo goed als u? En daarbij lopen zij geen ondernemersrisico, zij raken hun huis en haard niet kwijt als ze failliet gaan. Het zijn gewoon werknemers met de normale arbeidsrechtelijke bescherming die u ook hebt.
Maar even serieus. Is het nu zo, dat deze heren zodanig fantastisch werk afleveren, dat u hier als klant wat van merkt? Ik kan het niet ontdekken. De kwaliteiten lijken er vooral in te zitten dat zij in staat blijken duizenden mensen te ontslaan. En dat levert dan weer een bonus op.
Wilt u hier dan toch een graantje van meepikken, ga dan beleggen in die banken, want de koersen schieten omhoog. Dat kan ook niet anders nadat er duizenden mensen weg zijn.
Moraal van het verhaal: kies voor een bedrijf dat u niet als melkkoe ziet voor het financieren van topsalarissen.

«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *