Kosten financieel advies

Financieel advies is geld waard

Header Denq 01

Pas las ik in de krant dat de Schoenenreus, Dolcis en Scapino een flinke stap terug moeten doen. Steeds meer winkels raken leeg. In ruil daarvoor groeit Zalando als kool. Dankbij Bol.com raken we onze boekhandels kwijt en dankzij Zalando.nl raken we onze schoenenwinkels kwijt. Jammer, die lege winkelstraten.

Bij TrosRadar worden mensen geadviseerd vooral geen tientje per maand te betalen voor de tussenpersoon. Die krijgt geen provisie meer en probeert zo de geldkraan open te houden.

Kennelijk leveren de bestaande bedrijven geen waarde meer. In mijn ogen is het helemaal logisch. Als een bedrijf, in de ogen van een consument, onvoldoende waarde creëert, dan is het gedoemd te verdwijnen. Een consument is best bereid te betalen voor een product of dienst, maar alleen onder de voorwaarde, dat er voldoende waarde voor terugkomt.

Hij of zij wil er namelijk wel beter van worden. Dus door te betalen ervaart de consument een beleving, dat hij na de aankoop beter af is dan daarvoor.

De waarde van financieel advies

En zo werkt het ook met financieel advies. Na het advies moet het leven beter zijn, dan daarvoor. En daar kan dan een redelijke prijs voor staan. Mocht u financieel advies zoeken, vraag u dit dan af. Word ik beter van het financiële advies? Laat de adviseur u dit gewoon uitleggen. Onderzoek wat het resultaat voor u wordt, nadat u het advies hebt ontvangen. En als u vindt, dat de prijs voor het advies en het resultaat daarna onvoldoende is, doe het dan gewoon niet. Dus ook niet dat flauwekul tientje per maand.

«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *